У Новоархангельській громаді планують створити академічний ліцей

Новоархангельська селищна рада вже вибрала навчальний заклад, на базі якого буде створено академічний ліцей.

Міністерство освіти і науки України за підтримки швейцарсько-українського проєкту DECIDE — «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» продовжує розробляти Стратегію впровадження старшої профільної освіти.

Чинний закон «Про повну загальну середню освіту» передбачає, що до вересня 2024 року в Україні має бути сформована мережа закладів старшої профільної освіти академічного або професійного спрямування. Ці заклади мають запрацювати вже у вересні 2027 року.

Тобто діти, які зараз навчаються в 6-му класі, через чотири роки здобуватимуть освіту в академічному ліцеї на базі 10-11-12 класів. Наразі в Україні проходить формування мережі академічних ліцеїв.

20 березня Новоархангельська селищна рада провела нараду про створення на теренах громади такого академічного ліцею.

В результаті було вирішено створити академічний ліцей на базі комунального закладу «Новоархангельський ліцей «Лідер» Новоархангельської селищної ради. В даному ліцеї з 2027 року функціонуватиме старша школа (10-11-12 класи) з трьома профілями навчання.

До 1 вересня 2027 року мають бути відібрані педпрацівники на обов’язковій конкурсній основі.

Інші два заклади — ліцей «Меридіан» та Торговицький ліцей імені Є.Ф. Маланюка — після впровадження даного проекту в 2027 році, залишаться юридичними особами. Це будуть гімназії зі структурними підрозділами (філіями), які мають забезпечувати здобуття початкової та базової середньої освіти (1-9 класи).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, та отримуй більше свіжих новин!

Читайте також