Тисяча доларів поліцейському: на Кіровоградщині винесли вирок за спробу дати хабар

Почалася ця історія 28 грудня 2023 року, коли на лінію «102» надійшло повідомлення про ДТП. Водій Opel Signum наїхав на собаку, а потім врізався в дерево.

Коли поліцейські прибули на місце подій, вони запідозрили, що водій знаходиться у нетверезому стані, але той відмовився пройти огляд.

Оскільки були наявні адміністративні правопорушення, поліцейські почали складати протоколи. В цей момент водій пообіцяв одному з правоохоронців хабар у 1000 доларів, щоб “зам’яти” проблему. Поліцейський відповів категоричною відмовою.

Втім, водій на цьому не зупинився. Сівши в салон службового поліцейського автомобіля, він поклав на стегно інспектора 800 доларів. У відповідь інспектор викликав слідчо-оперативну групу по лінії «102» для фіксації кримінального правопорушення.

12 січня 2024 року між обвинуваченим та прокурором укладено угоду про визнання винуватості. Новоукраїнський районний суд затвердив цю угоду і визнав водія винним у вчиненні кримінального правопорушення. Покаранням для злочинця став штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 17 000 гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, та отримуй більше свіжих новин!

Читайте також