Суд виніс вирок колишньому голові Тишківської сільради за побиття людини

“Мабуть, він перечепився за килим” – так голова сільради поясняв на судовому засіданні поламаний ніс та інші травми постраждалого. Суд обвинуваченому не повірив.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень приховано ім’я обвинуваченого. Але при цьому зазначається, що мова йде про громадянина України, який з 06.11.2020 по 03.03.2022 працював на посаді голови Тишківської сільської ради. Співставивши дати, можна зробити висновок, що це Іван Завалко, який, наприклад, у 2021 році надавав звіти голові Кіровоградської ОДА, а на початку 2022 року роздавав інтерв’ю журналістам як голова сільради.

Отже, 23 листопада 2021 року голова Тишківської сільради перебував у своєму службовому кабінеті, коли до нього зайшов відвідувач. Між ними виникла суперечка, під час якої голова сільради кілька разів вдарив кулаком відвідувача в обличчя. В результаті постраждалий отримав тілесні ушкодження: закрита черепно-мозкова травма, перелом кісток носа і струс головного мозку.

На суді свідки підтвердили, що чиновник бив відвідувача руками по голові, коли вони увійшли в кабінет.

Тим не менш, обвинувачений свою провину не визнав. Натомість він заявив, що коли відвідувач зайшов у кабінет, то “можливо, перечепився за килим і впав при вході в кабінет біля дивану”. Як саме відвідувач впав, голова сільради “із-за столу не побачив, а лише чув звук удару, можливо, об диван”.

Ця історія отримала цікаве продовження 3 березня 2022 року. На черговій сесії сільради постраждалий ініціював питання про дострокове припинення повноважень голови. В результаті було прийнято рішення про звільнення голови з посади. Зараз на офіційному сайті Тишківської сільради на сторінці “Голова” відсутня будь-яка інформація.

Розглянувши справу, суд визнав винним обвинуваченого у побитті людини і призначив покарання у виді 1700 гривень штрафу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, та отримуй більше свіжих новин!

Читайте також