Ще одна громада Кіровоградщини створила мобільні медичні бригади

З 1 квітня 2024 року на території Вільшанської громади запрацюють чотири мобільні медичні бригади.

Проєкт передбачає, що в населені пункти громади будуть виїжджати медичні бригади, які зможуть проводити діагностику стану здоров’я місцевих жителів. До діагностики входить: вимірювання тиску, температури, рівня цукру у крові, зняття електрокардіограми та ультразвукове дослідження органів людини.

Прийом пацієнтів буде відбуватися переважно на базі фельдшерських пунктів сіл. Якщо таких пунктів немає, то базою стануть старостати громади. Запис на прийом проводитимуть відповідно фахівці фельдшерського пункту та старостату.

На кожен місяць попередньо буде складено графік виїздів, за яким плануватиметься один-два візити медиків до населених пунктів на місяць.

Бригади працюватимуть у складі Комунального некомерційного підприємства «Вільшанський центр первинної медико-санітарної допомоги» Вільшанської селищної ради.

Проєкт «Мобільна медична бригада» став можливий завдяки співпраці Вільшанської організації Товариства Червоного Хреста України в Кіровоградській області та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Вільшанська лікарня» Вільшанської селищної ради

Автомобіль та медичні препарати надає Данський офіс Товариства Червоного Хреста.

Нагадаємо, що цей проєкт також запускається на території Новомиргородської громади.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, та отримуй більше свіжих новин!

Читайте також