Приютівська та Олександрійська громади зібрали на ярмарках по 9000 гривень для ЗСУ

У ці вихідні в Олександрії в Театральному сквері відбувся етнофест. Це був благодійний захід, тому всі охочі могли задонатити на підтримку Збройних Сил України. Тим часом у Протопопівці Приютівської громади провели благодійний ярмарок «Нас єднає шлях до Перемоги». В результаті обидва заходи зібрали однакову суму грошей – 9 000 гривень.

Програма етнофестивалю в Олександрії включала фольклорні традиції і обряди, українські етнічні страви, музичні та танцювальні виступи колективів, яскраві фотозони і виставку-ярмарок від народних майстрів.

Координаційний центр волонтерів м.Олександрія пропонував придбати свіжу випічку, вироби із символікою Олександрії, розписані тубуси і гільзи, патріотичні брошки та браслети.

Волонтерська спільнота «Піксель» продавала гномів-захисників у піксельних костюмах, ляльок-мотанок та патріотичні прикраси. А волонтерська група «Ельф» за донати вчила дівчат і жінок мистецтву в’язання української хустки.

Одержані кошти волонтери спрямують на закупівлю матеріалів для плетіння маскувальних сіток, на хімічні грілки для бійців та на закриття збору коштів на окопний РЕБ, що глушить сигнали ворожих дронів.

Приютівська громада на зібрані кошти купила прилад нічного бачення з кріпленням на голову для бійців 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Але найбільш вражаючий результат отримали учні Кропивницького ліцею «Мрія», які під час весняного благодійного ярмарку «Сила – в єдності!» зібрали майже 126 тисяч гривень. Гроші спрямують на потреби ЗСУ для придбання бойового дрону.

До благодійної акції «Сила – в єдності!» діти готувалися заздалегідь, до них активно долучилися педагоги та батьки школярів. На благодійний ярмарок напекли багато смаколиків та власноруч виготовлених виробів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, та отримуй більше свіжих новин!

Читайте також