На Кіровоградщині для переселенців буде зведено модульне житло

Проєкт реалізує Українська освітня платформа разом з міжнародними партнерами. Житло буде побудовано в Кропивницькому, а також в одній з громад області.

Роботи мають розпочатися вже в березні цього року: у Кропивницькому має з’явитися модульний багатоквартирний будинок для переселенців.

Надалі такий же будинок планується звести в селі Володимирівка Суботцівської сільської громади. В таких оселях зможуть знайти прихисток родини з дітьми, особи похилого віку та інші українці, які втратили свій дім через вторгнення рф на територію України.

У рамках ініціативи також передбачено створення соціального офісу, де вразливі групи населення зможуть отримати доступ до правової та психологічної допомоги, підтримку в адаптації та соціалізації.

Згiдно з умовами проєкту, пiсля року проживання буде вiдбуватися ротацiя мешканцiв. Це пов’язано з самим характером проживання — всебiчна соцiальна пiдтримка, допомога у адаптацiї та соцiалiзацiї у новiй громадi.

Цей проєкт реалізується у співпраці з Stichting World Partners за фінансування нідерландської гуманітарної організації Kerk in Actie. Допомогу також надає релігійна громада Парафія Різдва св. Івана Хрестителя УГКЦ м. Кропивницького.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, та отримуй більше свіжих новин!

Читайте також