П’ять випадків булінгу в школах Кіровоградщини: покарані батьки та директор школи

З початку 2024 року в навчальних закладах Кіровоградської області було зафіксовано п’ять випадків булінгу. Матеріали цих справ вже знаходяться в районних судах області.

Про це повідомила старша інспекторка з особливих доручень ювенальної превенції ГУ НП в Кіровоградській області Владислава Мартіросян:

“П’ять випадків, які були зафіксовані з початку 2024 року, – це п’ять окремих випадків у різних населених пунктах області. Протоколи про адміністративні правопорушення у чотирьох випадках були складені відносно батьків неповнолітніх (це діти віком від 14 до 16 років) і стосовно директора закладу освіти.”

Протоколи були складені за різними частинами статті 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У більшості випадків суди винесли рішення про накладення штрафу.

Як уточнила Владислава Мартіросян, у 2023 року ювенальні поліцейські виявили 25 фактів булінгу на території області. Матеріали були скеровані до суду і за результатами – 19 осіб притягнуто до відповідальності.

Булінг (від англ. bullying — залякування, цькування, задирання) – це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення, агресивної поведінки, щоб заподіяти шкоду, викликати страх, тривогу або ж створити негативне середовище для людини. Це не просто конфлікт між однолітками, а прояв психологічного чи фізичного насильства, що може «скалічити» дитину на все життя.

“Зрозуміло, що в будь-якому колективі (дитячому, підлітковому) булінг може відбуватися, але ми маємо робити всі заходи для превенції цього явища. Якщо ми будемо толерувати булінг, закривати на це очі, намагатися вирішити все у вузькому колі між собою, робити вигляд, що цього не відбулося, це явище може переростати в злочинність, насильство, сексуальне насильство, призводити до суїцидів,” – підкреслила на брифінгу заступниця начальника ОВА Катерина Колтунова.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, та отримуй більше свіжих новин!

Читайте також